Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в Европейския съюз и къде се нареждат българите в тази …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи нивата на стресовите хормони при мъжа до …   още»

Тонус & Здраве

Karierist.com » Мъжки свят » Тонус & Здраве »

Употребата на алкохол влияе сериозно на мъжката потентност

Честата употреба на алкохол води до сериозни проблеми с потентността и сексуалния живот на мъжете, показва ново медицинско изследване.

Индийски медици са установили, че алкохолиците имат много по-ниски нива на тестостерон и много по-често страдат от стерилитет. При мъжете, които употребяват алкохол, в 71% от случаите има проблеми с ерекцията, докато тези, които не пият, почти нямат подобни проблеми.

Друго изследване пък доказва, че рискът от спонтанен аборт при жената се увеличава, ако мъжът е пил над 10 питиета в седмицата преди зачеването.

„Мъжете трябва да разберат, че алкохолът е най-големият враг на сексуалния им живот и на способността им за създаване на поколение“, обяснява д-р Мутусами, ръководител на изследването.

От друга страна, не може да се твърди, че рядката употреба на малки количества спиртни напитки може да доведе до подобни проблеми, допълват още специалистите.

Потенциална опасност за половата активност и потентност обаче има не само при мъжете, които пият, а и при жените, любителки на чашката. При тях също се наблюдават смущения в способността за забременяване.

Източник: dnes.bg | 10 06 2006 - 03:06
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 7852 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.